De eerste dag van de Eneco Tour in Friesland zit er weer op. In alle vroegte van maandag 19 september 2016 verzamelden de 47 vrijwilligers zich op een parkeerplaats even buiten deze Friese stad. Mooi op tijd meldden alle MBT-ers zich even later op het Marne College. Na de briefing gingen de ploegen naar hun eerste post. Het werd een zonnige dag met toch aardig wat publiek.

Na vele kilometers kwamen de wielrenners weer terug in Bolsward. Veilig en wel. Hoewel in de laatste omloop een paar renners wat onzacht met het asfalt kennismaakten. Na de etappe ging het hele circus op weg naar Breda. Slechts een tiental MBT-ers gingen naar het hotel in Oosterhout. De meeste MBT-ers gingen weer naar huis.

Tijdrit

In Breda stonden de motards paraat bij een tijdsrit en natuurlijk de Eneco Kids Run. Voor het laatste was overigens heel veel belangstelling. De inzet van het MBT was aanmerkelijk minder groots van opzet dan bij de eerste dag in Bolsward.

Gelukkig was het ook prachtig weer, zodat er voor aanvang van de drukke werkzaamheden ook even tijd voor een bakkie troost was.