Het nieuwe motorseizoen is weer begonnen. De eerste grote inzet van het MBT zit er weer op.

Met 53 man en 1 vrouw waren we present in Kijkduin, waar de start en finish van Ronde van Zuid-Holland plaats vond. Dat het een ruime ronde is, weten alle MBT–ers nu weer. Onze ploegen reden weer van hot naar her om de gevaarlijke punten in de route te beveiligen. Niet alleen door onze aanwezigheid, maar met vlaggezwaai en (turbo)gefluit maakten de MBT-ers regelmatig de aanstormende wielrenners duidelijk, dat ze toch maar even een paar metertjes naar links of rechts moesten.

Weergoden

De weergoden waren ons dit jaar ook goed gezind. Het was dit jaar een amateurronde, die niet onder koude of natte omstandigheden verreden werd. Vorige edities staan motorrijder nog in het geheugen gegrift. Zelfs door een waterig zonnetje deed het een beetje voorjaarsachtig aan.

Rommelig

Helaas werd de wedstrijd aan het eind van het parcours een beetje rommelig. Terwijl de bezemwagen al voorbij was, reden nog steeds groepjes renners ‘in koers’. Deze werden nog wel met begeleid door politie motoren. Dat leidde bij Maasdijk tot een vervelende situatie. Daar ging het overige verkeer al rijden, voordat de motor met de groene zwaailamp er was.