Hulp van het MBT nodig?

Organisaties van grote en kleine evenementen die zich over de openbare weg verplaatsen, kunnen via de Evenementen Commissie kenbaar maken, dat ze de inzet van een aantal vrijwilligers van het Motor Begeleidings Team (MBT) bij het evenement willen.

Begeleiden

Deze inzet kan bestaan uit het begeleiden van wielerwedstrijden, triatlons, wielertoertochten, marathons of hardloopwedstrijden, truck- en motor runs en andere optochten, waarbij het overige verkeer even veilig geregeld moet worden.

Overleg

Alle verzoeken worden in behandeling genomen door een contactpersoon van de Evenementen Commissie. Deze persoon zal snel in gesprek gaan met de organisatie om verder door te nemen, wat de bedoeling van onze inzet is. De contactpersoon verzamelt zoveel mogelijk informatie over het evenement. Er wordt dan, in overleg met de Plannings Commissie (PC), bepaald of het evenement geaccepteerd kan worden. De PC heeft hierbij een belangrijk aandachtspunt: kan het MBT voor dit evenement op het gevraagde tijdstip wel voldoende vrijwilligers op de motor krijgen?

Geschikt

De contactpersoon van de Evenementen Commissie kan al snel bekijken of een evenement ‘geschikt’ is voor het MBT. Er zijn nu eenmaal werkzaamheden die het MBT niet kan of mag uitvoeren (bijv. beveiligingswerk). Indien het MBT voor dergelijke klussen benaderd wordt, zal de contactpersoon direct een negatief antwoord geven. Als er, in principe, overeenstemming is, krijgt de organisatie een schriftelijke bevestiging, waarin ook de tarieven en voorwaarden staan.

EC

Na deze bevestiging wordt er een Evenement Coördinator (EC) toegewezen. Hij neemt het contact met de organisatie over en zal de details voor de inzet met de organisatoren doorspreken. Vanaf dat moment wordt de EC, namens het MBT, dus de contactpersoon met de organisatie.

Aanstelling

Een belangrijke taak, voor de organisatie zelf, blijft het regelen van de vergunning, de verzekeringen en de aanstelling van de MBT vrijwilligers als verkeersregelaar. De Evenementen Commissie en de EC kunnen u hierover veel meer informatie verschaffen.

Contact

U kunt altijd contact opnemen met onze Evenementen Commissie via: evenementen@motorbegeleiding.nl

Contactpersoon: alleen voor de organisaties van evenementen: Jan-Hein Hovius, telefoon: 06-13702201.