Fijn!

Je bent geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij onze stichting. Het is goed om het onderstaande eens rustig door te lezen en dan een berichtje te sturen aan onze secretaris: info@motorbegeleiding.nl

Wat verwachten we van jou?

Als je ons wilt helpen, dan moet je er wel rekening mee houden, dat er een paar voorwaarden aan verbonden zijn om vrijwilliger bij het MBT te worden. Allereerst moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs. We verwachten, dat je tijdens het rijden deugdelijke motorkleding en een goedgekeurde helm draagt. Je rijdt op een (eigen) motorfiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Die motor is vanzelfsprekend een noodzaak, maar sportieve- of race motoren zijn voor ons werk niet geschikt. Ook Choppers, driewielers en een motor met zijspan zijn voertuigen, die ongeschikt zijn om bij een inzet van het MBT te gebruiken. Het komt regelmatig voor, dat vrijwilligers van het MBT zich in een vaste formatie snel moeten verplaatsen.

Iedere vrijwilliger moet minimaal 5 keer per jaar beschikbaar zijn om een inzet te doen. De meeste inzetten zijn in het weekend, soms is er een inzet op een door de weekse dag. Een inzet kan maximaal 6 uur duren, exclusief de rijtijd van en naar het evenement. Hou er wel rekening mee dat onze inzet vooral in het westen van het land wordt gevraagd. Het komt ook voor, dat het MBT bij grote evenementen in heel Nederland actief kan zijn, denk daarbij aan de Giro d’ Italia of de Eneco Tour.

Een verkeersregelaar moet een wettelijk verplichte verkeersregelaars hes dragen. Die krijgt de aspirant MBT-er per evenement in bruikleen van de Materialen Commissie (MC). Als je meer dan 5 inzetten per jaar doet, kan het bestuur je een ‘eigen’ hes in bruikleen geven. Daarvoor moet eerst een borg van € 45,00 betaald worden. Extra voorzieningen op de motor zijn niet echt nodig. Wel is het, bij het begeleiden van wielerwedstrijden, heel handig om een voorziening op de motor te hebben, waarin je een gele vlag kunt vervoeren. Het is wettelijk verboden om oranje en/of blauwe flitsers op de motor te hebben en deze tijdens inzetten te gebruiken.

Wat mag jij van ons verwachten?

Als je besluit om je als vrijwilliger bij ons in te schrijven, wordt je uitgenodigd om bij een Aspiranten dag aanwezig te zijn. Zo’n dag wordt regelmatig georganiseerd. De eerstkomende Aspiranten dag zal in Berkel en Rodenrijs zijn, deze staat gepland op een zaterdag in november. Zodra wij de juiste datum weten, zal die hier gepubliceerd worden.

Tijdens je eerste inzetten word je door een ervaren mentor begeleid. Op deze wijze hebben wij de gelegenheid je van alles over onze werkwijze te vertellen en kun je om in de praktijk te ervaren of ons werk datgene is, wat je ervan verwacht.

Dus wacht niet te lang en stuur een mailtje naar info@motorbegeleiding.nl.

Dan hoor je snel ook een antwoord van ons!

De eerstvolgende introductiedag zal op een zaterdag in het voorjaar van 2019 plaatsvinden.

De precieze datum is nu nog niet bekend.