MBT assisteert bij transport Bloemencorso Bollenstreek

22 april 2023– 23 april 2023 Locatie: Bollenstreek Zuid-Holland

Op zaterdagavond 22 en zondagavond 23 april a.s. assisteert het MBT bij het transport van enkele grote corsowagens na afloop van het Bloemencorso Bollenstreek van die dag.

Het Bloemencorso Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland, dat gedurende de week dat het duurt door meer dan een miljoen mensen wordt bezocht. Gedurende die week vinden diverse activiteiten met kleurige en geurige hyacinten, narcissen en tulpen uit de Bollenstreek plaats. Het hoogtepunt van de week is het bloemencorso op de zaterdag, als met bloemen versierde praalwagens en auto’s een 42 kilometer lange tocht afleggen door de Zuid- en Noord-Hollandse Bollenstreek.

De taak voor het MBT is op zaterdagavond, na afloop van de voornoemde tocht, het begeleiden van een aantal wagens van Heemstede naar Noordwijk. Daarbij gaat het om enkele corsowagens van 18 meter lang en 3 meter breed die niet onbegeleid over de openbare weg kunnen en mogen rijden. Verder gaat het om een aantal met bloemen opgestoken auto’s die daardoor onvoldoende zicht hebben en daardoor niet zelfstandig over de openbare weg mogen rijden. 
Op zondag betreft het een transport van 15 van dergelijke corsowagens en een aantal met bloemen opgestoken auto’s van Haarlem naar De Zilk, waarvoor hetzelfde geldt. In De Zilk worden alle wagens na afloop van het Bloemencorso Bollenstreek ontmanteld.

Zie verder de website van het Bloemencorso Bollenstreek .

Naar komende inzetten