Wat is het opleidingstraject?

Als je na de introductiedag besluit om verder te willen gaan om MBT’er te worden, ga je het interne opleidingstraject volgen, met twee theorie-delen en veel praktijk.

Voor de theorie krijg je het ‘Handboek MBT’ toegestuurd, waarin de verschillende werkwijzen van het MBT en diverse andere bijzonderheden staan beschreven. Dat handboek moet goed worden bestudeerd voordat je echt aan de slag kan. Daarnaast moet je een e-learning volgen en een wettelijk vereiste toets afleggen via de website van de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SNVL). Dat laatste geldt overigens voor alle verkeersregelaars van het MBT. Om gecertificeerd en ingeschreven te blijven als evenementenverkeersregelaar (de officiële benaming) moeten jaarlijks die wettelijk vereiste toets worden afgelegd.

Na het bestuderen van het Handboek MBT, het volgen van de e-learning en het met goed gevolg afleggen van de toets van de SVNL ga je in de praktijk aan de slag. Na telkens een duidelijke uitleg van de betreffende evenementcoördinator van het MBT ga je je eerste daadwerkelijke inzetten doen, onder begeleiding van een ervaren mentor van het MBT. Die mentor is jouw vraagbaak tijdens die inzet; bij hem/haar kun je al je vragen kwijt en ondertussen kan de mentor je de ‘kneepjes van het vak’ bijbrengen. Tijdens die inzetten kun je je opgedane kennis en informatie in de praktijk brengen, waarbij jij kunt ervaren of het MBT-werk datgene is, wat je ervan verwacht en de mentor kan bekijken of je voldoende geschikt bent voor het MBT-werk.

Na een aantal inzetten onder begeleiding van een mentor wordt van beide kanten de balans opgemaakt of je als zelfstandig inzetbare motor-verkeersregelaar aan de slag wil en kan bij het MBT.

Ook MBT'er worden?

Regel hier je aanmelding!