Goede-doelenstichting

Het MBT is een stichting, en wel een goede-doelenstichting: wij steunen goede doelen. De goede doelen die wij steunen hebben altijd te maken met onze doelgroep: chronisch zieke en/of lichamelijk, verstandelijk en/of zintuigelijk beperkte mensen in Nederland, met name kinderen.

Twee manieren van ondersteuning

Het MBT ondersteunt goede doelen op twee manieren. 

Ten eerste begeleidt het MBT koste- en belangeloos grotere en kleinere evenementen waarin de doelgroep vertegenwoordigd is. Een goed voorbeeld daarvan zijn de vele truck- en zijspan-runs voor chronische zieke en/of gehandicapte mensen. Daarbij zorgt het MBT voor de mobiele verkeersbegeleiding voor de stoet vrachtwagens of motoren met zijspan, zonder dat er kosten voor de organisatie van het evenement zijn. 

Ten tweede gaat van de inkomsten van de inzet van het MBT bij andere evenementen, zoals oldtimer-ritten en hardloop- en wielerwedstrijden, de opbrengst, na aftrek van zo min mogelijk kosten, gedurende het jaar naar goede doelen. Ook die goede doelen moeten te maken hebben met onze doelgroep en de bestemming moet specifiek zijn, zoals speelgoed voor een opvanglocatie voor gehandicapte kinderen of nieuwe voetbalshirtjes voor een gehandicaptenelftal. Donaties voor die goede doelen kunnen alleen worden voorgedragen door een MBT’er. De uiteindelijke beslissing over (een aanvraag voor) een donatie ligt bij het bestuur van het MBT.