Sportevenementen

Dit betreft verschillende sportieve evenementen (niet zijnde wieler- of hardloopwedstrijden) waarbij inzet van het MBT wordt gevraagd. Daarbij kan het gaan om verkeersregelen, maar ook om personen in het parkoers (over de route) te vervoeren.

Wielerwedstrijden

Dit is een type evenement waarbij het MBT wordt gevraagd de veiligheid van de wielrenners te waarborgen door hen te waarschuwen voor allerlei obstakels op hun weg. Meestal gaat het om één dag, maar soms betreft het een meerdaagse wedstrijd. In het laatste geval heeft het de voorkeur om de gehele wedstrijd met hetzelfde team MBT’ers te begeleiden.

Hardloopwedstrijden

Dit betreft hele en halve marathons en 10 km-wedstrijden. Bij deze evenementen wordt het MBT vaak ingezet voor verschillende soorten werkzaamheden, zoals het achterop de motor vervoeren van diverse personen (juryleden; rayonhoofden; fotografen; schrijvende pers) over het parkoers. Het kan ook gaan om het beveiligen van grote kruispunten in het parkoers of het regelen van verkeer van en naar het evenement.

Wielertochten

Dit betreft een toertocht van fietsers waar geen wedstrijdelement aan verbonden is (soms ook ‘wielerclassic’ genoemd). Het MBT wordt dan ingeschakeld om bij de grotere kruispunten in de route voor de verkeersveiligheid te zorgen.

Weten wat wij voor uw evenement kunnen betekenen?

Neem contact op