MBT assisteert bij transport Bloemencorso Bollenstreek

20 april 2024– 21 april 2024 Locatie: Bollenstreek

Zaterdag 20 en zondag 21 april a.s. assisteert het MBT bij het Bloemencorso in de Zuid- en Noord-Hollandse Bollenstreek.

Het Bloemencorso Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland, dat gedurende de week dat het duurt door meer dan een miljoen mensen wordt bezocht. Gedurende die week vinden diverse activiteiten met hyacinten, narcissen en tulpen uit de Bollenstreek plaats. Het hoogtepunt van de week is het bloemencorso op de zaterdag, als met kleurige en geurige bloemen versierde praalwagens en auto’s een 42 kilometer lange tocht afleggen door de Zuid- en Noord-Hollandse Bollenstreek.

De taak voor het MBT is op zaterdagavond, na afloop van de tocht van de praalwagens, deze over de openbare weg te begeleiden van Bennebroek naar het centrum van Haarlem. Daarbij gaat het om praalwagens van soms 18 meter lang en 3 meter breed die gewoonlijk niet onbegeleid over de openbare weg kunnen en mogen rijden. Aansluitend moeten vanaf 23.00 uur een aantal van die praalwagens worden begeleid van Haarlem naar Noordwijk. 
Op zondag betreft het een transport van 15 van dergelijke praalwagens en een aantal met bloemen opgestoken auto’s van Haarlem naar De Zilk, waarvoor hetzelfde geldt. In De Zilk worden alle wagens na afloop van het Bloemencorso Bollenstreek ontmanteld.

Zie verder de website van het Bloemencorso Bollenstreek .

Naar komende inzetten