MBT assisteert bij Wielerronde van Oldenzaal

23 juni 2024 Locatie: Oldenzaal

Op 23 juni a.s. assisteert het MBT voor de eerste keer bij de ‘Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal’: een jaarlijkse wielerwedstrijd in Oldenzaal.

De Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal wordt georganiseerd door de Oldenzaalse Wielerclub (OWC). Tot twee jaar geleden kwam de wielerronde, een criterium*, midden door het centrum van die stad, dwars over het marktplein. Sinds vorig jaar ligt het licht glooiende parcours rond het Kalheupinkpark, direct ten oosten van het centrum, en is de start- en finishlocatie verplaatst naar de Kalheupinklaan. Er zijn ook dit jaar verschillende wedstrijden voor dames- en heren-nieuwelingen, -junioren, -eliterenners, -beloften en -amateurs, evenals een ‘dikke-bandenrace’.

De Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal telt mee voor de ‘VIRO Criterium Cup Twente’: een criteriumreeks van acht Twentse wielerrondes, in Hengelo, Almelo, Wierden, Lonneker, Markelo, Oldenzaal, Enter en Borne.

De taak van het MBT bij deze wielerronde is het tijdens de wedstrijd achter op de motor in de buurt van de wielrenners vervoeren van de juryleden.

* Een criterium is een wielerwedstrijd op een volledig afgesloten, relatief kort parcours (max. 3 km).
   In de volksmond wordt dit ook wel een ‘rondje om de kerk’ genoemd.

Naar komende inzetten