ONDER VOORBEHOUD: MBT bij de Droomtijdloop

30 oktober 2021 Locatie: Delft

Onder voorbehoud van de coronamaatregelen begeleidt het MBT in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober a.s. weer de Droomtijdloop: een nachtelijke halve marathon door Delft. 
De Droomtijdloop is een uitgelezen mogelijkheid om een ogenschijnlijk snelle tijd te klokken op de halve marathon. De start is om 02.00 uur (!). Om 03.00 uur wordt echter de klok een uur teruggezet vanwege het ingaan van de wintertijd. Dat biedt de mogelijkheid om tussen 02.00 en 03.00 uur twee (!) uur te lopen en dus – formeel – een uur sneller te zijn op de halve marathon. 
De Droomtijdloop werd in 1983 voor de eerste keer georganiseerd, toen onder de naam Verdonkeremaanloop, en vindt sindsdien om de vijf jaar plaats. Doordat tijdens de loop de zomertijd overgaat in de wintertijd realiseert iedere deelnemer een ‘toptijd’. De snelste lopers zetten een tijd neer van 7 à 10 minuten op de halve marathon! Iedere loper ontvangt na het volbrengen van de loop een certificaat met daarop zijn of haar start- en finishtijd.

Zie voor verdere bijzonderheden de website van de Droomtijdloop.

Naar komende inzetten