Aanvullende maatregelen coronacrisis, ook voor het MBT

woensdag 25 maart 2020

Bijna twee weken geleden lieten we weten hoe we als MBT omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Wat we daarin aangaven is nog steeds van toepassing. Afgelopen maandagavond kondigde de overheid echter aanvullende maatregelen af. Sommige van die maatregelen hebben grote gevolgen voor de evenementen waarbij wij als MBT zouden worden ingezet, maar ook voor onze inzetten zelf.

Door de nieuwe maatregel dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van tot 6 april), ook met minder dan 100 mensen, worden alle geplande en nog niet geplande inzetten van het MBT tot die datum onmogelijk. Voor evenementen na die datum is dat nog onzeker, soms omdat nu nog niet bekend is of die maatregel inderdaad per 1 juni vervalt en soms omdat de organisator het evenement op voorhand al afgelast.

Om organisatorische redenen wachten we als bestuur eerst het bericht van de betreffende organisator af over het afgelasten van het evenement. Mochten we geen bericht van afgelasting ontvangen, zijn we als MBT genoodzaakt om zelf onze inzet af te gelasten. Maar gezien de nieuwe maatregel lijkt afgelasten tot 1 juni onvermijdelijk.

Naar nieuwsoverzicht