Dam tot Dam-lopen wederom afgelast vanwege corona

donderdag 19 augustus 2021

Precies een maand voor aanvang van het Dam tot Dam-weekend 2021 heeft de organisatie alle Dam tot Dam-lopen moeten afgelasten vanwege de tot 20 september geldende coronamaatregelen. Op 18 en 19 september a.s. zou het MBT de Dam tot Damloop, de Dam tot Dam.

Gistermiddag maakte de organisatie van het Dam tot Dam-weekend via de website van de Dam tot Dam-lopen en social media bekend dat ze, in goed overleg met sportorganisatie Le Champion en de betrokken gemeenten, evenals vorig jaar, had moeten besluiten dat ook dit jaar het Dam tot Dam-weekend op 18 en 19 september niet door kon gaan. Dit vanwege de huidige coronamaatregelen,waarbij de 1,5 meter-maatregel in elk geval tot 20 september van kracht blijft. Door deze afgelasting gaan de jaarlijkse Dam tot Damloop, Dam tot Dam by Night, Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Dam Wandeltocht ook dit jaar niet door. Bij de drie eerstgenoemde zou het MBT zoals ieder jaar voor de verkeersbegeleiding e.d. zorgen.

Direct na de bekendmaking door de organisatie van het Dam tot Dam-weekend maakten diverse landelijke media melding van deze ingrijpende beslissing (zie De TelegraafHet Parool en NU.nl .

De (dé!) Dam tot Damloop is een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd over 10 Engelse mijl (16,1 km) van het centrum van Amsterdam naar het centrum van Zaandam. Aan de 10 mijl-loop deden vorig jaar tussen de 30.000 en 35.000 hardlopers deel. Het gehele Dam tot Damloop-evenement bestaat naast de 10 mijl-loop inmiddels uit een Businessloop, een loop over 4 Engelse mijl, een Mini Dam tot Damloop, een Dam tot Dam wandeltocht, een Dam tot Dam by night en een Dam tot Dam Fietsclassic.

Naar nieuwsoverzicht