Door maatregelen corona-virus evenementen nog lange tijd onzeker

donderdag 7 mei 2020

Gisteravond zijn door het kabinet aanpassingen van enkele maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona-virus bekendgemaakt. Verder is daarbij een ‘routeplan’ voor de afbouw van sommige van de nog geldende maatregelen geschetst.

Wat voor het MBT van belang is, is dat het verbod op het houden van vergunnings- of meldingsplichtige evenementen in ieder geval tot 1 september gehandhaafd blijft en dat het kabinet nog geen datum kan noemen waarop 'grotere evenementen met een landelijke uitstraling' weer kunnen doorgaan. Dat laatste zal volgens een toelichting door het kabinet sowieso pas kunnen zijn als er een vaccin tegen het virus is, wat zeker nog een half jaar en misschien wel enkele jaren zal duren. Voorafgaand aan 1 september zal over die maatregel een besluit worden genomen.

Voor het MBT betekent dit in ieder geval dat alle geplande inzetten tot 1 september niet zullen kunnen doorgaan omdat de organisator het betreffende evenement zal moeten afgelasten. Maar ook van inzetten na die datum is het onzeker of deze kunnen doorgaan. Enerzijds omdat er nog geen duidelijkheid is wat onder 'grotere evenementen met een landelijke uitstraling' wordt verstaan en anderzijds omdat sommige evenementorganisatoren het risico te groot vinden dat die overheidsmaatregel op 1 september toch zal worden verlengd.

Naar nieuwsoverzicht