3 dagen Vuelta d’España, ook voor het MBT

maandag 22 augustus 2022

Het zal weinigen ontgaan zijn dat de eerste drie etappes van de Vuelta d’España de afgelopen drie dagen in Nederland plaatsvonden. Het MBT heeft, in samenwerking met enkele andere motorbegeleidingsteams, alle dagen meegeholpen aan het goede verloop van deze ‘La Vuelta Holanda’.

De Vuelta d’España behoort, met de Tour de France en de Giro d’Italia, tot ’s werelds grootste jaarlijkse meerdaagse wielerrondes voor de absolute internationale top van het professionele wielrennen. 
De eerste etappe vond dit jaar plaats in Utrecht, afgelopen vrijdag: een ploegentijdrit van 23,2 km vanaf het Jaarbeurs-terrein door de binnenstad van Utrecht. De tweede etappe op zaterdag ging over 175 km van Den Bosch naar Utrecht. De derde etappe ging gisteren van Breda over 194 km door West-Brabant, terug naar Breda.

Gemiddeld zijn daarbij per dag onder andere ruim 200 motor-verkeersregelaars actief geweest voor bijvoorbeeld het afzetten van kruisingen, het vrijhouden van het parcours en het beveiligen van verkeersobjecten op de route.
Ook het MBT heeft op alle drie de dagen op een groot aantal plekken bijgedragen aan een veilige doorkomst van ‘La Vuelta Holanda’.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht