Geen NN Egmond Halve Marathon als start van 2022

zaterdag 18 december 2021

Gisteren bereikte ons het bericht dat sportorganisatie Le Champion de jaarlijkse NN Egmond Halve Marathon op 9 januari 2022 heeft moeten afgelasten vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen. Dat houdt in dat daarmee ook de jaarlijkse begeleiding door het MBT vervalt.

Op de website van de NN Egmond Halve Marathon  laat de organisatie van het hardloopevenement weten dat Le Champion en de gemeente Bergen (waar Egmond toe behoort) tot de conclusie zijn gekomen dat zowel de strandrace Egmond-Pier-Egmond als de NN Egmond Halve Marathon (op respectievelijk 8 en 9 januari a.s.) vanwege de huidige coronamaatregelen, die in ieder geval tot en met 14 januari van kracht blijven, niet door kunnen gaan.

De NN Egmond Halve Marathon in (de omgeving van) Egmond aan Zee is een winterklassieker op hardloopgebied, met een roemruchte historie. Doordat het parcours, traditioneel in de eerste helft van januari, deels door de duinen en over het strand gaat, is deze marathon voor de hardlopers niet alleen een strijd met zichzelf, maar ook met het getij en het weer. 
Door de massale deelname en toeloop bij het evenement (zie b.v. de foto's bij 'MBT assisteert bij Egmond Halve Marathon ') is Egmond op die dag per auto nauwelijks bereikbaar en rijden de hele dag pendelbussen af en aan. De motor-verkeersregelaars van het MBT zorgen er die dag voor dat al het verkeer in en om Egmond veilig doorgang kan vinden.

Naar nieuwsoverzicht