Geen Sinterklaas-intocht in Utrecht

woensdag 10 november 2021

Komende zondag zou het MBT de Sinterklaas-intocht in Utrecht weer begeleiden. Maar op het laatste moment gooide de toename van het aantal coronabesmettingen roet in het eten.

Sinterklaas was er klaar voor, Utrecht was er klaar voor en het MBT was er klaar voor. Maar ook corona was er klaar voor. Komende zondag zou het MBT de jaarlijkse Sinterklaas-intocht in de binnenstad van Utrecht weer begeleiden. Maar op het laatste moment, vier dagen van tevoren, zag de organisatie zich genoodzaakt om de intocht af te zeggen vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen. 
Het is jammer van alle gedane voorbereidingen, zowel door de gemeente, de organisatie als het MBT, maar het terugdringen van het aantal coronabesmettingen is belangrijker.

Voorgaande keren trok die intocht zo’n 35.000 bezoekers, waarmee het een van de grootste evenementen in Utrecht is. Daarvoor worden delen van het centrum afgesloten en zijn andere straten beperkt bereikbaar voor het verkeer. Dat betekent dat die tocht begeleid en het verkeer rondom de intocht geregeld zal moeten worden. Daarvoor zou het MBT zorgdragen.

Zie verder het bericht over deze afgelasting in het Algemeen Dagblad .

Naar nieuwsoverzicht