Gevolgen corona-virus voor het MBT

donderdag 12 maart 2020

Omdat het MBT wordt ingezet bij evenementen, krijgen ook wij nu steeds meer te maken met de gevolgen van het corona-virus.

 

Het MBT organiseert zelf in principe geen evenementen, maar ondersteunt wel organisaties die evenementen organiseren. Het is in eerste instantie dan ook niet aan het MBT, maar aan die organisaties om te beslissen of een evenement doorgaat of niet (al dan niet op dringend advies van de overheid).
Omdat wij als motor-verkeersregelaars ons werk in de buitenlucht doen en op ruime afstand van elkaar, is het bestuur van mening dat onze inzetten op dit moment verantwoord zijn. Daarnaast nemen we bij de briefing en dergelijke de afgekondigde voorzorgsmaatregelen in acht. Het MBT staat volledig achter de landelijke adviezen van de overheid en het RIVM:

Daarnaast blijft het ieders persoonlijke keuze en verantwoordelijkheid om onder deze omstandigheden wel of niet met het MBT ingezet te worden bij evenementen.

 

We weten op dit moment niet welke maatregelen er eventueel nog gaan volgen en welke gevolgen dat gaat hebben voor het MBT.

Naar nieuwsoverzicht