Grote versoepeling maatregelen corona-virus aangekondigd

donderdag 25 juni 2020

Het kabinet heeft gisteravond een fors aantal versoepelingen per 1 juli a.s. van de huidige maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona-virus bekendgemaakt. Daarmee komt het organiseren van evenementen waaraan het MBT gewoonlijk een bijdrage levert een flink stuk dichterbij.

Specifiek voor evenementen zoals truck- of zijspan-runs en wieler- of hardloop-wedstrijden bestaan geen maatregelen. Maar in z’n algemeenheid geldt vanaf 1 juli a.s. voor evenementen in de buitenlucht:

Uit nadere informatie blijkt dat dit ook geldt voor de tijdens eerdere gelegenheden genoemde ‘vergunnings- of meldingsplichtige evenementen’. Daarvoor moet echter eerst een vergunning worden aangevraagd of een melding worden gedaan, waardoor die evenementen niet direct per 1 juli zullen kunnen plaatsvinden.

Datzelfde geldt ook voor de 'grotere evenementen met een landelijke uitstraling'. Daarover was eerder gemeld dat die pas gehouden zouden kunnen worden als er een vaccin tegen het virus was, wat zeker nog een half jaar en misschien wel enkele jaren zou duren. Ook die evenementen mogen, met inachtneming van al het bovenstaande, na 1 juli weer worden gehouden.

Kortom: de evenementen waaraan het MBT gewoonlijk een bijdrage levert gaan weer mogelijk worden! Er zal echter nog wel geruime tijd overheen gaan voordat er weer daadwerkelijke inzetten zullen zijn. Sommige afgezegde evenementen kunnen niet zo maar weer worden opgepakt. Voor komende evenementen zal de vergunning of de melding misschien extra kritisch worden bekeken. En alle evenementen in de buitenlucht zullen aan de voornoemde voorwaarden moeten kunnen voldoen.

Naar nieuwsoverzicht