Halve Marathon Amsterdam met hulp van MBT

zondag 15 oktober 2023

Vanmiddag heeft het MBT met twee motor-verkeersregelaars geassisteerd bij de Halve Marathon Amsterdam.

Vanochtend vond de jaarlijkse TCS Marathon Amsterdam plaats. Na de professionele lopers in de ochtend waren de amateur- en recreatieve lopers van deze hele marathon aan de beurt. Sommige van die - in totaal - 47.000 (!) lopers waren de rest van de middag bezig om het hele marathonparcours af te leggen.

Ondertussen startte aan het begin van de middag de Halve Marathon Amsterdam. De tweede helft van het parcours van die halve marathon liep vanaf de ‘Utrechtse brug’ over het laatste deel van het parcours van de hele marathon. De afgelopen jaren gaf dat problemen doordat de snellere lopers van de halve marathon daar in de weg werden gelopen door de langzamere lopers van de hele marathon.

De motor-verkeersregelaars van het MBT werden dit jaar ingezet om die twee lopersstromen uit elkaar te houden er ervoor te zorgen dat de snelste lopers van de halve marathon ongestoord hun halve marathon konden vervolgen over het parcours van de hele marathon. Dat verliep dit jaar zodoende een stuk beter. Tot vreugde van de snellere halve-marathonlopers!

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (1)

Naar nieuwsoverzicht