Het houdt maar niet op: geen Appierun dit jaar door coronacrisis

zondag 22 maart 2020

Vanwege de coronacrisis en de maatregelen om de gevolgen daarvan in te dammen is ook de Appierun op 16 mei door de organisatie afgelast – en daarmee de inzet van het MBT.

De Appierun, georganiseerd door de stichting 2Wheels4Wings, is (sinds 2004!) inmiddels een jaarlijkse traditie, evenals de begeleiding daarvan door het MBT. De Appierun is een jaarlijkse rondrit (‘run’), vanuit Hoofddorp, door een deel van Zuid-Holland om de gehandicapte medemens een leuke dag te bezorgen. Gewoonlijk rijden er 100 tot 150 motoren, motoren-met-zijspan en trikes mee, ieder met als passagier een gehandicapte medemens. Alle deelnemende motorrijders zijn vrijwilliger en rondom de organisatie van de Appierun zijn nog eens zo’n 150 vrijwilligers actief, zoals EHBO’ers, mensen die de lunch verzorgen en uitdelen, de helmen helpen op doen, foto’s maken enz. enz. 
De motor-verkeersregelaars van het MBT begeleiden gewoonlijk de stoet motoren, motoren-met-zijspan en trikes belangeloos veilig door het overige verkeer.

Naar nieuwsoverzicht