Kleine delegatie MBT bij eerste TT Posbank

zaterdag 24 augustus 2019

Vanochtend vroeg heeft het MBT met een kleine delegatie, samen met enkele collega-motor-verkeersregelaars, bijgedragen aan de TT Posbank. De TT Posbank is een nieuwe ‘time trial’ (tijdrit) voor individuele wielrenners en wielrenteams in het unieke natuurgebied op en rondom de Posbank op het Nationaal Park Veluwezoom ten noordoosten van Arnhem.

Voor deze eerste editie van de TT Posbank was de gehele van de Posbank afgesloten voor het overige verkeer. Vanaf 07.30 tot 9.00 uur vertrokken om de minuut een wielrenner en later een team van 4 wielrenners voor twee- of driemaal een ronde van 13 km over en rondom de Posbank, over wegen en fietspaden, door heide-, bos- en stiltegebieden. In het parcours zaten de beklimmingen van de Posbank en de Zijpenberg en bevatte zodoende bijna 200 ‘hoogtemeters’ met enkele stevige ‘klimmetjes’ en scherpe afdalingen.

De bijdrage van de motor-verkeersregelaars van het MBT bestond uit het ‘surveilleren’ op het parcours of de route inderdaad verkeersvrij bleef en het bijspringen bij eventuele fietsongevallen onderweg. Op beide fronten vonden geen serieuze incidenten plaats. 

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht