Le Champion annuleert ook alle sportevenementen tot 1 juni 2021

donderdag 21 januari 2021

Een van onze grootste opdrachtgevers, sportorganisatie Le Champion, heeft moeten besluiten om ook al hun sportevenementen tot 1 juni 2021 te annuleren. Dit omdat Le Champion ervan uit gaat dat voor die datum grote, fysieke sportevenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars nog niet verantwoord kunnen plaatsvinden. 
Dit heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de vele begeleidingen die het MBT de afgelopen jaren keer op keer verzorgde bij sportevenementen van Le Champion.

Begin november maakte Le Champion al bekend dat zij vanwege de maatregelen ter bestrijding van de coronacrisis tot 1 maart 2021 al haar fysieke evenementen moest afgelasten (zie ons nieuwsbericht van 21 november 2020). De verlenging van deze beslissing tot 1 juni heeft gevolgen voor het wandelevenement ‘30 van Zandvoort’, de fietstoertochten ‘Ronde van Noord-Holland’ en ‘Omloop van Zandvoort’, en de hardloopevenementen ‘Alkmaar City Run by night’ en ‘Zandvoort Circuit Run’.

Door deze annuleringen door Le Champion vervallen ook de begeleidingen die het MBT zou verzorgen bij de betreffende evenementen. Dat houdt echter bepaald niet in dat de evenementenagenda van het MBT voor 2021 leeg loopt. Maar andere evenementorganisatoren verkeren in dezelfde onzekerheid over de toekomst en over de lengte van de periode dat er coronamaatregelen van kracht blijven. De begeleidingen die het MBT op de agenda heeft staan voor 2021 zijn zodoende alle nog ‘onder voorbehoud’.

Naar nieuwsoverzicht