MBT assisteert bij de ZLM Tour

maandag 13 juni 2022

De afgelopen dagen (donderdag 9 t/m zondag 12 juni) heeft het MBT de politie en enkele andere motorbegeleidingsteams geassisteerd bij de verkeersbegeleiding rondom vier van de vijf etappes van de ZLM Tour.

De ZLM Tour is een jaarlijkse meerdaagse wielerwedstrijd voor professionals door Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Sinds 2005 maakt deze wedstrijd, die pas sinds 2019 de naam ZLM Tour draagt, deel uit van de UCI Europe Tour: het Europese continentale circuit van de UCI, de internationale wielerunie. 
Dit jaar vindt de 33e editie van de ZLM Tour plaats, na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen. De ZLM Tour bestaat uit 5 etappes: een proloog rondom Kapelle en etappes Veere-Goes, Heythuysen-Buchten, Rucphen-Mierlo en Made-Rijsbergen. Deze ZLM Tour geldt als goede voorbereidingskoers voor de Tour de France, die een kleine drie weken na afloop van de ZLM Tour start.

De bijdrage van het MBT bestond uit het afzetten en verkeersvrij houden van kruisingen waar de etappes langs kwamen en het waarschuwen van de deelnemers aan de etappes voor obstakels op en langs de route.

Zie voor een impressie van de doorkomst van de ZLM Tour het filmpje op de Facebook-pagina van het MBT . De ZLM Tour 2022 werd gewonnen door Olav Kooij van Team Jumbo-Visma, die in Rijsbergen ook de slotetappe van de ZLM Tour won.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (4)

Naar nieuwsoverzicht