MBT assisteert bij Egmond Wandel Marathon

maandag 29 januari 2024

Het afgelopen weekend heeft het MBT weer geassisteerd bij de jaarlijkse Egmond Wandel Marathon: een tweedaags wandelevenement met 9.700 deelnemers.

De Egmond Wandel Marathon, die wordt gezien als de start van het nieuwe wandeljaar, was dit jaar met 9.700 deelnemers geheel uitverkocht. De deelnemers liepen op deze koude, maar zonnige dagen een parcours van een halve (21,1 km) of een kwart marathon (10,5 km) door het Noord-Hollands Duinreservaat en langs het Noordzeestrand, naar Bergen aan Zee of naar Castricum aan Zee.

Door de grote toeloop naar dit evenement is het dorp Egmond aan Zee op die dagen per auto zeer lastig bereikbaar doordat veel wegen gedurende die dagen zijn afgezet. Bovendien rijden er beide dagen de hele dag grote pendelbussen af en aan om deelnemers af- en aan te voeren van en naar parkeerplaatsen buiten Egmond. 
Het MBT heeft er beide dagen voor zorggedragen dat al het verkeer in en om Egmond doorgang kon vinden en dat de pendelbussen vlot door de smalle straatjes en het overige verkeer konden worden geleid.

Kijk voor een impressie van de beide dagen eens op de website van de Egmond Wandel Marathon 2024 .

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (5)

Naar nieuwsoverzicht