MBT begeleidt 10e editie Omloop van Zandvoort

maandag 25 maart 2024

Gisteren heeft het MBT weer de jaarlijkse Omloop van Zandvoort veilig door een deel van Noord-Holland begeleid. Aan deze 10e editie van de omloop namen ongeveer 4.000 (race)fietsers deel.

De Omloop van Zandvoort wordt, de coronajaren uitgezonderd, jaarlijks gehouden. Deze door omnisportvereniging Le Champion georganiseerde wielertoertocht wordt gezien als de openingsklassieker van het wielerseizoen. Dit jaar vond de 10e editie plaats, een jubileum dus.

De start vindt traditiegetrouw plaats vanuit de pitstraat op het Formule 1-circuit van Zandvoort, waarna de fietsers tussen 08.30 en 16.00 uur een wielertocht van 40, 80, 100 of zelfs 120 km door de duinen, over de dijken en door de polders van Noord-Holland rijden, om weer te eindigen op het Formule 1-circuit. Dit jaar was dat door regenbuien en een lage temperatuur voor sommigen een pittige opgave.
Zoals bij alle eerdere edities varieerden de deelnemers van aan professionals refererende amateurwielrenners tot recreanten op stadsfietsen.

De motor-verkeersregelaars van het MBT regelden het verkeer op plaatsen in de route waar de deelnemers drukke wegen moeten oversteken of op andere plaatsen waar het overige verkeer een risico kan opleveren.

Kijk voor een sfeerimpressie van deze editie op de website van de Omloop van Zandvoort .

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (5)

Naar nieuwsoverzicht