MBT begeleidt 4.000 fietsers bij de Omloop van Zandvoort

maandag 27 maart 2023

Gisteren heeft het MBT weer de jaarlijkse Omloop van Zandvoort begeleid. Aan deze 9e editie van de omloop namen ongeveer 4.000 (race)fietsers deel.

De Omloop van Zandvoort wordt, de coronajaren uitgezonderd, jaarlijks georganiseerd, door omnisportvereniging Le Champion. Het wordt gezien als de openingsklassieker van het wielerseizoen. 
De start vindt traditiegetrouw plaats vanuit de pitstraat op het Formule 1-circuit van Zandvoort, waarna de fietsers tussen 08.30 en 16.00 uur een wielertocht van 45, 80 of 120 km door de duinen, over de dijken en door de polders van Noord-Holland rijden, om weer te eindigen op het Formule 1-circuit. Dit jaar was dat door stevige wind en een lage temperatuur voor sommigen een pittige opgave. 
Zoals bij alle eerdere edities varieerden de deelnemers van aan professionals refererende amateurwielrenners tot recreanten op stadsfietsen.

De motor-verkeersregelaars van het MBT regelden het verkeer op plaatsen in de route waar de deelnemers drukke wegen moeten oversteken of op andere plaatsen waar het overige verkeer een risico kan opleveren.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (2)

Naar nieuwsoverzicht