MBT begeleidt een zeer warme Ooievaarsrun

zondag 10 september 2023

Onder bijna tropische omstandigheden heeft het MBT gisteren weer de jaarlijkse Ooievaarsrun begeleid door Den Haag en een deel van het Westland.

De Ooievaarsrun is een toertocht met zo’n 320 (!) vrachtauto’s, die in 4 runs van ieder ongeveer 2 uur voor in totaal zo’n 550 mensen met een verstandelijke beperking een mooie rit door Den Haag en het aangrenzende Westland verzorgen. Daarmee worden honderden verstandelijke beperkte deelnemers de dag van hun leven bezorgd (veel van hen kijken weken van tevoren al uit naar deze dag!).

Deze 2023-editie was een zeer warme. Bij temperaturen tot 33 graden Celsius werd de runs gereden tussen het overige verkeer in Den Haag en het Westland door. Mede doordat zo’n stoet vrachtauto’s vanwege de begeleiding wel ongestoord, maar vanwege rotondes, bochten, smalle doorgangen e.d. niet altijd met een lekkere constante snelheid kan doorrijden, was het voor de begeleidende motor-verkeersregelaars en hun motoren soms een zware opgave.

Voor de Ooievaarsrun bieden bedrijven geheel belangeloos hun vrachtauto’s aan, inclusief bestuurders die daar in hun vrije tijd aan meewerken. 
Ook het MBT draagt met ruim 40 motor-verkeersregelaars geheel belangeloos bij door in twee elkaar afwisselende teams voor de vier runs samen met de politie de stoet vrachtauto's alle vier de keren veilig door het verkeer te begeleiden.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht