MBT begeleidt NK 10 km bij Groet uit Schoorl Run

maandag 12 februari 2024

Gisteren heeft het MBT weer gezorgd voor de verkeersbegeleiding rondom de Groet uit Schoorl Run in Noord-Holland. Naast diverse andere afstanden werd daar ook het Nederlands Kampioenschap op de 10 km gehouden.

De ochtend begon met regen, zodat de MBT’ers vanuit het halve land al nat arriveerden in Schoorl. Pas enkele uren later klaarde het weer op, zodat veel van de hardlopers hun afstand in ieder geval droog konden afleggen. De regen had er echter wel voor gezorgd dat een gedeelte van het parcours moest worden omgelegd, aangezien de geplande route deels onder water stond. 
Net als veel voorgaande jaren was de run volledig uitverkocht. 10.000 hardlopers liepen hun 10 km, hun halve marathon of zelf hun 30 km, naast de lopers voor verschillende business runs en kids runs.

Het hoogtepunt van de dag was echter het officiële Nederlands Kampioenschap op de 10 km. Dat werd bij de mannen gewonnen door Richard Douma in 28:45 en bij de vrouwen door Sarah Lathi in 32:13.

Voor een veilig verloop van het hardloopevenement was zoals ieder jaar een groot deel van Schoorl nagenoeg de hele dag afgesloten voor het verkeer. Om het dorp toch makkelijk en snel te kunnen bereiken, worden op die dag pendelbussen ingezet tussen Alkmaar en Schoorl. Het MBT heeft met ruim 30 motor-verkeersregelaars de verkeersbegeleiding verzorgd op verschillende plaatsen in Schoorl, Groet en Hargen en gezorgd dat de pendelbussen de hele dag veilig en vlot Schoorl in en uit konden rijden.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (6)

Naar nieuwsoverzicht