MBT begeleidt NK 10 km bij Groet uit Schoorl Run

maandag 13 februari 2023

Na drie afgelaste edities kon gisteren de Groet uit Schoorl Run eindelijk weer van start gaan. En als vanouds verzorgde Het MBT weer de begeleiding van het verkeer rondom de run.

Niet alleen het MBT had er weer zin in, maar ook de bijna 9.500 hardlopers stonden letterlijk te trappelen van ongeduld. Onder bijna ideale omstandigheden kon men ‘s ochtends van start voor de 21,1 km- of de 30 km-run door de Schoorlse duinen. Het hoogtepunt van de dag was echter de 12e editie van het Nederlands Kampioenschap op de 10 kilometer.

Het fantastische parcours, het gunstige weer en de support rondom het hele parcours zorgde voor goede prestaties. Bij de vrouwen won Diane van Es de 10 kilometer met een parcoursrecord, tevens Nederlands record, en kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Bij de mannen won de Belg Simon Debognies in een nieuw parcoursrecord. Khalid Choukoud werd Nederlands kampioen op de 10 kilometer.

Het MBT heeft de verkeersbegeleiding mogen verzorgen op verschillende plaatsen in Schoorl, Groet en Hargen. Met maar liefst 26 motor-verkeersregelaars was het MBT overal rondom het parcours aanwezig. Met plezier hebben zij de deelnemers en bezoekers van de Groet uit Schoorl Run veilig in en om Schoorl begeleid.

Door de bijna 9.500 deelnemers aan dit evenement en de sponsors is er ruim € 8.000 ingezameld voor Staatsbosbeheer, de beheerder van de Schoorlse Duinen.

Als MBT kijken we terug op een zeer geslaagde inzet en hebben we zondag 11 februari 2024 alvast genoteerd voor de volgende Groet uit Schoorl Run.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht