MBT begeleidt triathlons Woerden en Delft

dinsdag 7 juni 2022

Gisteren, op Tweede Pinksterdag, heeft het MBT twee triathlons begeleid: de 36e Triathlon Woerden en de eerste Triathlon Delft sinds 25 jaar.

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronacrisis kon er weer een Triathlon Woerden worden gehouden. De Triathlon Woerden is een ‘stadstriathlon’ over een achtste en een kwart triathlon-afstand door en rondom Woerden. Met deze triathlon wordt, naast een sportieve uitdaging, tevens geld ingezameld voor een goed doel. 
Aan deze stadstriathlon kunnen maximaal 150 deelnemers aan de kwart triathlon-afstand, 200 aan de achtste triathlon-afstand, 100 ‘trio-teams’ en 50 business-trio-teams deelnemen.
Het MBT verleende net als voorgaande edities assistentie, onder andere door wedstrijdleiders, juryleden en dergelijke tijdens de triathlon over het parcours te vervoeren.

Voor het eerst sinds 25 jaar werd er in Delft weer een triathlon georganiseerd. Met deze hernieuwde Triathlon Delft wil de organisatie vooral beginnende triathleten enthousiast maken en de kans geven om aan een race deel te nemen. Er zijn daarom 1/16e-, 1/8e- en 1/4e-triathlons en trio- en estafette-afstanden, alle bestaande uit zwemmen, fietsen en hardlopen door en rondom de Delftse Hout. Ruim van tevoren waren de 1/4e-, 1/8e- en estafette-afstand al volgeboekt. 
De Triathlon Delft heeft een samenwerking met UNICEF Student Team Delft. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar UNICEF en is bestemd voor het project Team-Up Uganda. 
Het MBT assisteerde de organisatie door onder andere wedstrijdleiders en juryleden tijdens de triathlon over het parcours te vervoeren.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht