MBT begeleidt weer de Rijswijkse Jeugdmeerdaagse

zondag 21 mei 2023

Vandaag heeft het MBT weer ondersteuning verleend bij de jaarlijkse Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse. Dit was de 8e editie van dit meerdaagse wielerevenement voor de jeugd in Rijswijk (ZH).

Op 19, 20 en 21 mei streden in totaal zo’n 250 jonge wielrenners en wielrensters in verschillende disciplines, zoals een tijdrit, een afvalrace en een sprintwedstrijd, en verschillende leeftijdsklassen om de winst in Rijswijk. 
De Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse wordt jaarlijks georganiseerd door wielervereniging RWV de Spartaan.

Het MBT heeft, net als ieder jaar, op de zondag de gehele dag voor alle categorieën de verkeersbegeleiding verzorgd van de omloop van 6,4 kilometer door Rijswijk, waaronder door de Plaspoelpolder, over het smalle Jaagpad en langs de rivier de Vliet. Die omloop werd door de jongste categorieën éénmaal en de oudere categorieën tot 9 maal gereden. 
Het parkoers over de openbare weg was op sommige punten afgezet door vaste verkeersregelaars en vrijwilligers. Het MBT beveiligde meerijdend het peloton wielrenners/-sters door voor het peloton uit te rijden en ervoor te zorgen dat ook de laatste verkeerdeelnemers van het parcours werden afgeleid.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (2)

Naar nieuwsoverzicht