MBT bij een warme Dam tot Damloop

maandag 18 september 2023

De jaarlijkse Dam tot Damloop is gisteren weer op diverse manieren begeleid door het MBT. Daarbij moest vanwege het op een laat moment in werking stellen van het warmteprotocol ook flink worden geïmproviseerd.

De Dam tot Damloop is een zeer bekende hardloopwedstrijd over 10 Engelse Mijl (16,1 km) van Amsterdam naar Zaandam. Aan de loop nemen gewoonlijk zo’n 40.000 lopers deel. De Dam tot Damloop is de grootste 10 Engelse Mijl-wedstrijd ter wereld en staat bekend om de gezelligheid en het enthousiaste publiek langs het parcours.

De inzet van het MBT bij dit evenement was tweeledig. 
Enerzijds rijdt een zestal motor-verkeersregelaars voor de wedstrijdlopers uit, evenals voor de verschillende ‘waves’ (apart startende groepen lopers) van business- en individuele lopers. De motor-verkeersregelaars zorgen er, als laatste controle voordat de hardlopers voorbijkomen, voor dat het parcours geheel vrij is. 
Anderzijds begeleiden andere motor-verkeersregelaars van het MBT gedurende de dag 10 vrachtauto’s die heen en weer pendelen tussen Amsterdam en Zaandam door het verkeer. Die vrachtauto’s brengen de hele dag de kledingtassen van de lopers van de start naar de finish. De vrachtwagens worden vlot door het verkeer en eventuele verkeersopstoppingen geleid om de kledingtassen op tijd bij de finish te laten zijn.

Doordat in de dagen direct voorafgaand aan het evenement het warmteprotocol in werking werd gesteld, waardoor de starttijden voor de lopers en de rittijden voor de vrachtauto’s veranderden, moesten alle inzetschema’s op een laat moment nog worden aangepast. Dit kon echter door het MBT worden opgevangen en kon nog worden bijgestuurd waar dat nodig was. 
Al met al verliep deze 37e editie van de Dam tot Damloop 2023 zo weer voorspoedig.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht