MBT bij twee etappes Simac Ladies Tour 2022

zondag 4 september 2022

Gisteren en eergisteren (2 en 3 september) heeft het MBT bijgedragen aan de begeleiding van de 4e en de 5e etappe van de Simac Ladies Tour 2022.

Van dinsdag 30 augustus a.s. tot en met vandaag (zondag 4 september) vond in Nederland de Simac Ladies Tour plaats: een meerdaagse wielerwedstrijd van 6 etappes, van Lelystad, via Ede, Gennip, Landgraaf en Sittard-Geleen, naar Arnhem. Het MBT heeft, samen met enkele andere motorbegeleidingsteams, bijgedragen aan de begeleiding van de vierde en de vijfde etappe.

De 4e etappe gold als de ‘koninginnenrit’ van de Simac Ladies Tour 2022. Het was een ronde van 41,6 km vanuit Landgraaf door Zuid-Limburg (Heerlen; Valkenburg; Gulpen), met beklimmingen van de Cauberg en de Gulperberg, terug naar Landgraaf, die drie maal moest worden verreden. Door het MBT zijn daarbij op diverse plaatsen waar de koers voorbij kwam kruispunten vrijgehouden en verkeersobstakels beveiligd. 
De etappe werd gewonnen door Riejanne Karmus van Team Jumbo-Visma.

De 5e etappe betrof een individuele tijdrit van 17,8 km van Sittard-Geleen naar Beekdaelen. Daarbij hebben de motor-verkeersregelaars van het MBT voor ieder van de (bijna 100) wielrensters over het parcours voorgereden als laatste controle of voor hen de weg vrij was. Omdat het een zeer ‘technische’ route was, door geaccidenteerd terrein, over veel smalle weggetjes, met haakse bochten en met grind en kuilen, vroeg dat een uiterste inspanning van zowel de wielrensters als de motor-verkeersregelaars. 
De tijdrit werd gewonnen door Audrey Cordon Ragot van Trek-Segafredo.

De Simac Ladies Tour startte in 1998 als Holland Ladies Tour. In latere jaren veranderde de naam van de tour in Simac Ladies Tour en sinds enkele jaren mag het het predicaat Women’s WorldTour dragen, als enige etappekoers voor wielrensters in de Benelux. Daarmee is het een wielerwedstrijd op hoog niveau met de beste teams en rensters en met een officiële status.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht