MBT bij EK Wielrennen Alkmaar 2019

zondag 11 augustus 2019

Van woensdag 7 t/m zondag 11 augustus 2019 vonden in Alkmaar de Europese kampioenschappen wielrennen plaats. Aan deze 25e editie van het EK Wielrennen, georganiseerd door de Union Européenne de Cyclisme (UEC), namen 40 wielerteams met in totaal zo’n 300 wielrenners uit heel Europa deel.

 

Op woensdag en donderdag heeft het MBT, samen met drie collega-motorbegeleidingsteams, de tijdritten van het ‘EK Wielrennen Alkmaar 2019’ begeleid door bij iedere tijdrit voor te rijden, als laatste check of het parcours verkeers- en publieksvrij was. Op woensdag voor de vrouwen junioren, de mannen junioren en de ‘mixed relay’ (een gemengde estafette-ploegentijdrit), en op donderdag voor de vrouwen -23, de vrouwen Elite (met enkele professionals uit de Giro Rosa e.d.), de mannen -23 en de mannen Elite (met enkele professionals uit de Tour de France e.d.). Met in totaal bijna 50 motorverkeersregelaars (MVR's), waarvan bijna de helft van met MBT, zijn zo in twee dagen zo'n 300 (!) tijdrijders/tijdritten begeleid door de binnenstad en de omgeving van Alkmaar.

 

Op vrijdag vonden de wegwedstrijden voor vrouwen junioren, vrouwen -23 en mannen junioren plaats, waarbij het MBT geen ondersteuning hoefde te leveren.

 

Op zaterdag en zondag heeft het MBT bijgedragen aan de wegwedstrijden, vanuit Alkmaar door een groot deel van Noord-Holland, voor de mannen -23 en de vrouwen Elite (zaterdag) en voor de mannen Elite, door de afzettingen op diverse kruispunten e.d. te beveiligen.

 

Al met al was dit grootschalige, meerdaagse (en deels doordeweekse) evenement in samenwerking met enkele collega-motorbegeleidingsteams voor wat betreft het MBT een geslaagde inzet. 

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina Uw evenement.

In beeld (6)

Naar nieuwsoverzicht