MBT leidt Truckrun Spijkenisse veilig over Voorne-Putten

zaterdag 9 april 2022

Vandaag heeft het MBT, net als vóór de ‘coronajaren’, weer de jaarlijkse Truckrun Spijkenisse begeleid bij een 45 km lange ronde over het Zuid-Hollandse ‘dubbel-eiland’ Voorne-Putten.

De Truckrun Spijkenisse is, dit jaar voor de 23e keer, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij gehandicapten een rondrit in een vrachtauto (‘truck-run’) wordt aangeboden over Voorne-Putten. De reis ging dit jaar, onder luid getoeter, vanaf Spijkenisse door o.a. Rozenburg, Hellevoetsluis en Zuidland weer terug naar de startplaats Spijkenisse. Dit keer reden in twee runs 2 x 80 vrachtauto’s mee, die alle, inclusief hun bestuurder, vrijwillig deelnamen aan deze dag. Zo is meer dan 200 gehandicapten een onvergetelijke dag bezorgd.

De begeleiding door het MBT bestond uit het over het hele eiland afzetten en afgezet houden van kruisingen en andere verkeersknooppunten waar de truck-run langskomt, zodat de gehele stoet ongehinderd kon doorrijden. 
Als begeleiding reden in totaal ongeveer 50 motoren, enkele transportbegeleidingsauto’s, een paar provinciale-wegbeheerdersauto's en een politieauto mee.

Op de website van Spieke , de lokale nieuwsvoorziening van Nissewaard en Hoogvliet, is een artikel gepubliceerd over deze Truckrun Spijkenisse. Daarbij zijn ook enkele YouTube-filmpjes te zien van de truck-run en van de begeleiding door de MBT'ers.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht