MBT met de Najaars-trucktour het water op

zaterdag 24 september 2022

Vandaag heeft het MBT weer het verkeer rond de 'Najaars Trucktour Berkel en Rodenrijs' mogen verzorgen. De route liep dit jaar vanuit de gemeente Lansingerland naar hartje Rotterdam en terug. In Rotterdam ging de trucktour het water op. En het MBT ging mee.

De stichting Najaars Trucktour verzorgt elk jaar een speciale truckrun voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit de gemeente Lansingerland. Met ongeveer 70 vrachtwagens wordt een bijzondere route van circa 50 km gereden. Bijna ieder jaar kiest de stichting een andere route en een andere tussenstop waar iets gedronken en gegeten wordt. De chauffeurs van de vrachtauto’s rijden vrijwillig mee en in iedere vrachtauto rijdt een verstandelijke en/of lichamelijke beperkte bijrijder met een begeleider/-ster mee. 
Door de vele sponsoren die een donatie geven kan de trucktour geheel kosteloos worden georganiseerd. Maar ook kan de trucktour niet zonder de kosteloze hulp van heel veel vrijwilligers, waaronder het MBT.

Dit jaar vond, na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen, de 25e Najaars Trucktour Berkel en Rodenrijs plaats. De route ging dit jaar van Berkel en Rodenrijs, via Bergschenhoek en Bleiswijk, naar hartje Rotterdam – en na een onderbreking weer terug. Dit jaar waren bij de verkeersbegeleiding 32 motor-verkeersregelaars van het MBT, 2 transportbegeleidingsauto’s en enkele politieauto’s en –motoren betrokken. 
Tijdens die onderbreking was er voor alle passagiers van de vrachtauto’s, alle vrachtwagenchauffeurs en alle overige vrijwilligers een boottocht door een deel van de Rotterdamse haven. En ook het MBT voer mee.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (5)

Naar nieuwsoverzicht