MBT regelt verkeer rond NN Egmond Halve Marathon

maandag 9 januari 2023

Gisteren heeft het MBT, samen met enkele andere verkeersregelaars, het verkeer in en rondom Egmond aan Zee geregeld vanwege de NN Egmond Halve Marathon: de winterklassieker op hardloopgebied.

De jaarlijkse Egmond Halve Marathon is een ware klassieker. Niet alleen vanwege de roemruchte historie (in 2023 de 48e editie!), maar vooral vanwege het parcours, dat voor een groot deel door de duinen en over het strand gaat. Daarbij krijgen de hardlopers te maken met rul zand, het getij van de zee en het weer. De buitentemperatuur was dit jaar – voor januari – relatief hoog, maar er stond wel veel wind.

Na twee jaar afwezigheid vanwege coronamaatregelen kon de Egmond Halve Marathon in 2023, traditioneel het eerste grote hardloopevenement van het jaar, eindelijk weer doorgaan. Dit jaar namen zo’n 15.000 hardlopers deel aan de halve marathon of de kwart marathon. 
Het zonnige weer zorgde er voor dat het publiek in grote getalen aanwezig was om de lopers aan te moedigen. Door de massale deelname en de aanwezigheid van een enorm aantal toeschouwers is Egmond aan Zee op die dag per auto nauwelijks bereikbaar en rijden er de hele dag tientallen pendelbussen van en naar parkeerterreinen in de ruime omgeving van Egmond aan Zee.

Door de grote drukte aan deelnemers en toeschouwers in Egmond aan Zee op die dag en het permanente aan- en afrijden van pendelbussen door de smalle straten van het dorp is het onmisbaar dat het voetgangers- en bussenverkeer de hele dag in goede en veilige banen wordt geleid. De motor-verkeersregelaars van het MBT hebben daar de gehele dag, van voor zonsopgang tot na zonsondergang, zorg voor gedragen. Maar ook het verkeer op diverse aan- en afvoerroutes van en naar Egmond aan Zee werd door hen in goede banen geleid.

De Egmond Halve Marathon 2023 werd gewonnen door de Belg Soufiane Bouchikhi in een tijd van 1.07.33. De Nederlandse Nienke Brinkman was de snelste vrouw in 1.18.24.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (5)

Naar nieuwsoverzicht