MBT vroeg op voor de Dam tot Dam Fietsclassic

zondag 17 september 2023

Het was vanochtend vroeg op voor sommige MBT’ers: om 06.30 uur op de motor zitten, op weg naar het verzamelpunt voor de begeleiding van de Saxo Dam tot Dam Fietsclassic. Waar het de voorgaande dag nog zonnig, warm en droog was, was het deze ochtend koud en nat.

De Saxo Dam tot Dam FietsClassic is een jaarlijkse fietstoertocht met afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km, vanaf het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam langs verschillende Noord-Hollandse plaatsen. 
Met 6.000 inschrijvingen, waaronder ook een enkele crosstrainerfiets, ligfiets en zelfs een elektrische bakfiets, was het ook dit jaar weer een druk evenement. Het eerst deel van de route was voor alle vijf de afstanden gelijk, waarna de verschillende afstanden een eigen vervolgroute hadden. Helaas vielen rond 08.00 uur de eerste druppels en hield het pas tegen een het middaguur op met regenen.

Bij de Saxo Dam tot Dam FietsClassic rijden de deelnemers over de openbare weg. Het MBT zorgt er daarbij voor dat zij veilig en vlot door het verkeer kunnen. Mede door de inzet van het MBT is het evenement verlopen zonder noemenswaardig incidenten, tot tevredenheid van de organisatie.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht