MBT vroeg op voor de Egmond Halve Marathon

maandag 15 januari 2024

Gisteren heeft het MBT weer geassisteerd bij de jaarlijkse NN Egmond Halve Marathon: de klassieker op hardloopgebied die dit jaar al voor de 49e keer werd gehouden.

De wekker ging gisterochtend voor het MBT al om vijf uur af. Daarna direct klaar maken voor de reis naar Egmond. Het weerbericht zag er niet best uit: er werd regen en wind verwacht en daarbovenop nog eens sneeuw en gladheid in de late avond. Het motorpak dus aan met wintervoering en regenpak. 
Mede doordat op dat tijdstip de wegen zo goed als leeg zijn, was een vlotte reis naar Egmond geen enkel probleem, zodat de 32 (!) MBT'ers na een briefing om kwart voor acht klaar stonden op alle posten in en rond Egmond. Voor de middag kwamen daar zoals gepland nog 11 MBT’ers bij.

Deze 49e Egmond Halve Marathon trok maar liefst zo'n 18.000 lopers, voor de wedstrijd- en prestatieloop over het strand en door de duinen, onder ronduit barre weersomstandigheden. Een stevige en koude noordenwind die de lopers op het strand in ieder geval in de rug hadden, maar ook regelmatig striemende regen en dat bij temperaturen die niet boven de 5 graden Celsius kwamen. 
Desalniettemin verliep de dag prima. Iedereen was goedgehumeurd en er waren geen calamiteiten. Alle 43 MBT’ers hebben een waardevolle dag gehad en de feedback van de organisatie was ronduit positief. Ook de wijkagent was zeer tevreden over het werk van het MBT en gaf ons complimenten voor de verkeersregeling op het drukke en lastige kruispunt bij Egmond aan den Hoef.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (6)

Naar nieuwsoverzicht