MBT weer bij de Jan Janssen Classic

zondag 26 juni 2022

Gisteren was het MBT, naast bij de Veteranenavond in Zoetermeer, ook aanwezig bij de Jan Janssen Classic in Wageningen e.o.

Bij de Jan Janssen Classic rijden zo'n 6.000 wielrenners één van de etappes van 70 tot 200 kilometer door het heuvelachtige gebied rond de Utrechtse Heuvelrug, tegen de stuwwal bij de Rijn en over de toppen van de Veluwe. 
De organisatie van de Jan Janssen Classic is in handen van Toerclub Wageningen. 
Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen kon deze wielerklassieker door de (ruime) omgeving van Wageningen en Ede eindelijk weer plaatsvinden. Helaas was dit tegelijk wel de laatste keer dat de Jan Janssen Classic werd georganiseerd ...

Het zal duidelijk zijn dat deze wielerklassieker is vernoemd naar de wielrenner Jan Janssen. Op 21 juli 1968 won hij als eerste Nederlander de Tour de France. Ruim vijftig jaar later fietst Jan Janssen nog steeds. En 35 jaar lang mocht de organiserende Toerclub Wageningen Jans naam verbinden aan de Jan Janssen Classic.

Het MBT droeg ook dit jaar weer bij aan de Jan Janssen Classic door op drukke punten verkeersregelend op te treden, de fietsers te begeleiden bij het veilig passeren van oversteekplaatsen, kruisingen e.d. en om de deelnemers in de juiste richting te sturen. Het was een heerlijk zonnige dag met af en toe een klein buitje. De MBT’ers stonden gedurende de dag op verschillende posten. De deelnemers waren blij met onze hulp om de wat gevaarlijkere kruisingen veilig te kunnen oversteken.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht