Na de Halve Marathon ook geen Egmond Wandel Marathon 2022

vrijdag 24 december 2021

Sportorganisatie Le Champion maakte gisteren bekend dat ze, na de NN Egmond Halve Marathon en de Egmond-Pier-Egmond, nu ook de Egmond Wandel Marathon 2022 heeft moeten annuleren vanwege de verscherpte coronamaatregelen.

De Egmond Wandel Marathon 2022 zou plaatsvinden op zaterdag 22 en zondag 23 januari a.s. Tot de laatste afkondiging van de aanscherping van de coronamaatregelen dacht de organisatie deze wandelmarathon nog te kunnen laten doorgaan. Na de aankondiging van de harde lockdown tot en met 14 januari en de onzekerheid over wat er na die datum aan maatregelen nog zou kunnen volgen heeft Le Champion moeten besluiten dat het nu niet afgelasten van de Egmond Wandel Marathon te riskant zou zijn.

De jaarlijkse Egmond Wandel Marathon, traditioneel gehouden in de eerste helft van januari, geldt als de start van het wandeljaar. Het parcours loopt door het Noord-Hollands Duinreservaat en langs het Noordzeestrand, naar Bergen aan Zee of naar Castricum aan Zee, via twee wandelafstanden: 10,5 en 21,5 km. Door de grote deelname en toeloop voor dit evenement is Egmond op die dag per auto lastig bereikbaar en rijden de hele dag pendelbussen af en aan. Het MBT draagt er die dag gewoonlijk zorg voor dat al het verkeer in en om Egmond doorgang kan vinden.

Zie verder de website van de Egmond Wandel Marathon .

Naar nieuwsoverzicht