Nieuw slachtoffer van de coronacrisis: The Royal Ten

donderdag 19 maart 2020

Opnieuw heeft het MBT een afmelding ontvangen van een afgelast evenement vanwege de coronacrisis: The Royal Ten op zondag 17 mei a.s. gaat niet door.

The Royal Ten, georganiseerd door de Haagse wegatletiekvereniging The Hague Road Runners, omvat een 1,5 km kids-run, een 5 km prestatieloop, een 5 km scholenloop, een 5 km business-run, een Atletiekunie-wedstrijdloop over 10 km, een 10 km prestatieloop en een 10 km business-run. Dit jaar zou de 24e editie gehouden worden.

Net als voorgaande jaren zou het MBT tijdens de 10 km-lopen, met name bij de wedstrijdloop van de Atletiekunie, het voorrijden (de waarschuwing dat de eerste hardlopers er aan komen, tevens de allerlaatste check of het parcours vrij is) verzorgen, evenals het vervoer achterop de motor van respectievelijk de wedstrijdleider, een jurylid en een fotograaf, en twee voorrijders voor de achtervolgende groep(en) hardlopers achter de kopgroep. Gewoonlijk is dat een gevarieerde en interessante, maar ook uitdagende inzet voor het MBT, mede omdat de route niet alleen langs/over drukke verkeerswegen en door ‘kronkelige’ woonstraten gaat, maar ook over smalle, onverharde paden door bosgebied.

Naar nieuwsoverzicht