Ook de jaarlijkse Groet uit Schoorl Run afgelast

donderdag 20 januari 2022

Na de strandrace Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon heeft sportorganisatie Le Champion ook de jaarlijkse Groet uit Schoorl Run moeten afgelasten vanwege de coronamaatregelen.

Op 13 februari a.s. zou het MBT, net als ieder jaar, het verkeer rondom de Groet uit Schoorl Run regelen. Vandaag heeft de organisator, sportorganisatie Le Champion, echter laten weten dat de Groet uit Schoorl Run, evenals de Zandvoort Light Walk op 19 februari a.s., dit jaar definitief niet kan doorgaan vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen ten aanzien van evenementen.

Aan de Noord-Hollandse Groet uit Schoorl Run doen gewoonlijk zo’n 9.000 hardlopers mee, die een route van 10 km, een halve marathon (21,1 km) of zelfs 30 km afleggen door een veelzijdige omgeving met duinen, natuurgebied en verharde wegen. De route van de Groet uit Schoorl Run loopt door de omgeving van Schoorl en de start ligt vlak bij het dorpje Groet, ongeveer 11 km ten noorden van Alkmaar, wat de naam van de run verklaart. 
Door de massale deelname aan de Groet uit Schoorl Run zijn Schoorl en Groet en omgeving op de dag van de run lastig bereikbaar en rijden er die dag vele pendelbussen af en aan. Het MBT draagt er ieder jaar zorg voor dat de pendelbussen in en om Schoorl en Groet er door kunnen en het overige verkeer in goede banen wordt geleid.

Zie verder de website van de Groet uit Schoorl Run .

Naar nieuwsoverzicht