Ook de Profronde van Noord-Holland weer afgelast

zaterdag 21 augustus 2021

Na de Dam tot Dam-lopen medio september en de Geuzenloop Zoetermeer eind september is nu ook de Profronde van Noord-Holland begin oktober afgelast vanwege de dan mogelijk nog geldende coronamaatregelen. Evenals de twee andere genoemde evenementen zou het MBT ook de Profronde van Noord-Holland begeleiden.

De Profronde van Noord-Holland is een jaarlijkse wielerronde voor professionals, met start en finish in Alkmaar. Dit jaar zou de 74e editie van de ronde worden verreden, waarmee het de oudste (sinds 1946!) nog bestaande wielerklassieker van Nederland is. In het verleden hebben vele (vaak pas daarna) beroemde wielrenners de Profronde van Noord-Holland gewonnen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen, waarbij de 1,5 meter-maatregel in elk geval tot 20 september van kracht blijft, en het risico dat die – en wellicht andere maatregelen – na die datum worden verlengd, hebben de betrokken gemeenten in Noord-Holland geen vergunning afgegeven voor het houden van de ronde. Daardoor heeft de organisatie de Profronde van Noord-Holland 2021, net als vorig jaar, moeten afgelasten.

Gewoonlijk assisteert het MBT bij de profronde door de verkeerregeling en -begeleiding rondom de ronde.

Naar nieuwsoverzicht