Ook Geuzenloop Zoetermeer weer afgelast vanwege corona

vrijdag 20 augustus 2021

Ook de organisatie van de jaarlijkse Geuzenloop in Zoetermeer maakte gistermiddag bekend dat de editie van 2021 niet kan doorgaan. De gemeente Zoetermeer verleent hiervoor vanwege de geldende coronamaatregelen geen vergunning.

 

Via haar website liet de organisatie van de Geuzenloop weten dat de nieuwe en verlengde landelijke coronamaatregelen te veel onzekerheden en daarmee risico’s bevatten voor de organisatie van een evenement als de Geuzenloop. Vooral de eventuele en voorwaardelijke versoepelingen die mogelijk vlak voor 26 september a.s. (de geplande datum voor de Geuzenloop) van toepassing kunnen zijn hebben het besluit om de editie van 2021 af te gelasten versterkt.
Zie verder de
website van de Geuzenloop .

 

De Geuzenloop heeft door de Atletiekunie gecertificeerde hardloopafstanden van 5 km, 10 km en de halve marathon (21,1 km). Start en finish zijn in het historische centrum van Zoetermeer, de 5 km voert door een deel van het oude en het nieuwe Zoetermeer, de 10 km daarnaast ook over het voormalige Floriadeterrein en door het Balijbos, en de halve marathon ook onder de A12 door en door het Westerpark. Voor kinderen t/m 13 jaar zijn er twee Geusjeslopen.
Dit jaar zou de 18e editie van de Geuzenloop plaatsvinden.

 

Gewoonlijk regelt het MBT het verkeer op enkele cruciale plekken waar de hardlopers en het overige verkeer elkaar kruisen.

Naar nieuwsoverzicht