Ook in 2021 geen Ronde van Zuid-Holland

woensdag 24 februari 2021

Op zaterdag 27 maart zou de jaarlijkse Ronde van Zuid-Holland weer worden gehouden, die net als ieder jaar weer door het MBT, samen met de politie en anderen, zou worden begeleid. Vanwege de ‘Tijdelijke wet maatregelen covid-19’ mogen er echter in ieder geval tot 1 juni 2021 geen evenementen worden gehouden. Dat geldt ook voor een sportevenement als de Ronde van Zuid-Holland.

Na het halverwege afgelasten van de Ronde van Zuid-Holland in 2019 vanwege extreme weersomstandigheden: zeer harde windstoten en zware slagregens (‘code geel’) in combinatie met afgebroken takken op het wegdek, en het niet doorgaan van de ronde in 2020 vanwege de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van het coronavirus, is dit het derde jaar op rij dat de Ronde van Zuid-Holland niet (volledig) kan worden verreden.

De Ronde van Zuid-Holland is een jaarlijkse wielerklassieker voor elite- en belofte-renners. De ronde start en eindigt in Den Haag (Kijkduin), maar voert daartussen door midden-Zuid-Holland en het Oost- en Westland. Aan de ronde nemen gewoonlijk zo’n 150 wielrenners in ongeveer 25 ploegen deel.

Het blijft nu wachten op de 67e editie van de Ronde van Zuid-Holland en we gaan ervan uit dat het MBT daar weer bij zal zijn.

Naar nieuwsoverzicht