Ook Jan Janssen Classic afgelast vanwege coronacrisis

donderdag 9 april 2020

Op zaterdag 20 juni zou het MBT de 35e en laatste Jan Janssen Classic begeleiden. Helaas heeft de organisatie, de Tourclub Wageningen, in verband met het coronavirus en met het oog op de gezondheid van de deelnemers, deze Jan Janssen Classic moeten afgelasten. De organisatie wil – terecht – niet de verantwoordelijkheid nemen om al eind juni een grote groep fietsers bijeen te brengen en daarmee mogelijk de verspreiding van het virus te faciliteren.
De 35e en laatste Jan Janssen Classic zal nu worden gehouden op 26 juni 2021.

De Jan Janssen Classic is een wielerklassieker door de (ruime) omgeving van Wageningen en Ede. Zo'n 6.000 deelnemers rijden dan één van de etappes van 70 tot 200 kilometer door het heuvelachtige gebied rond de Utrechtse Heuvelrug, tegen de stuwwal bij de Rijn en over de toppen van de Veluwe. 
Het MBT draagt dan bij aan de Jan Janssen Classic door verkeersregelend op te treden zodat de fietsers veilig en vlot door het verkeer kunnen.

Waarom heet deze wielerklassieker de Jan Janssen Classic? 
Op 21 juli 1968 won Jan Janssen de Tour de France in de afsluitende tijdrit met miniem verschil van zijn directe concurrent Herman van Springel. Hij werd daarmee de eerste Nederlander die deze belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd won. Ruim vijftig jaar later fietst Jan Janssen nog steeds. En al 35 jaar mag de organiserende Toerclub Wageningen Jans naam verbinden aan de Jan Janssen Classic. Na de 35e editie vervalt de toertocht en blijft alleen de MTB-tocht op de kalender staan.

Naar nieuwsoverzicht