Oprichter Joop Jantschik overleden

donderdag 5 januari 2023

Vanmiddag hebben we als MBT Joop Jantschik naar zijn laatste rustplaats begeleid. Joop kan gezien worden als de grondlegger en een van de oprichters van het MBT.

Joop overleed op zaterdag 31 december 2022, op 75-jarige leeftijd. Hij was al enige weken opgenomen in het ziekenhuis in zijn woonplaats Zoetermeer en was enkele dagen voor zijn overlijden overgebracht naar een verzorgingshuis. 
Joop kan gezien worden als de grondlegger en een van de oprichters van het Motorbegeleidingsteam (MBT) medio jaren ’80, vele jaren voordat het MBT een stichting werd. Van die in 1999 opgerichte stichting was hij een van de bestuursleden van het eerste uur, welke functie hij bijna 16 jaar zou bekleden.

Velen, met name oudgedienden, zullen Joop herinneren als een altijd opgewekt persoon. Nog altijd stond hij ingeschreven als vrijwilliger bij het MBT. Ook was hij aanwezig op de feestavond in mei 2019 ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de stichting. Ondanks dat hij de laatste jaren vanwege zijn gezondheid weinig meer aanwezig kon zijn bij bijeenkomsten van het MBT, zullen we Joop gaan missen.

Op verzoek van Joop en in afstemming met zijn nabestaanden hebben we hem vanmiddag als MBT, samen met enkele andere motorteams, met ruim 20 motor-verkeersregelaars in Zoetermeer begeleid naar zijn laatste rustplaats. 
Joop ruste in vrede. Wij wensen zijn nabestaanden alle sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.

Naar nieuwsoverzicht