Organisatie last Truckrun Rotterdam af vanwege coronacrisis

woensdag 19 augustus 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van vanavond, over de voortgang van de bestrijding van het coronavirus, heeft de organisatie van de Truckrun Rotterdam, die op zaterdag 12 december a.s. voor de 6e keer zou worden gehouden, besloten dat de truckrun dit jaar niet doorgaat. Nu de voorschriften van het kabinet zijn aangescherpt, heeft de organisatie er geen vertrouwen in dat de truckrun in december zou kunnen doorgaan.

De Truckrun Rotterdam is een wat kortere toertocht van tientallen overvloedig verlichte vrachtwagens, bussen, brandweerwagens, ambulances en wat al niet meer, in de vroege avond door het dan al donkere Rotterdam-Overschie. In ieder voertuig rijden een of twee kinderen met een verstandelijke beperking met hun begeleider(s) mee. Mede door het vele publiek langs de hele route en de vrolijk verlichte voertuigen, hebben de meerijdende kinderen ‘de dag van hun leven’.

Net als de deelnemende chauffeurs, de eigenaren van de deelnemende voertuigen en vele sponsoren, draagt ook het MBT gewoonlijk koste- en belangeloos bij aan de Truckrun Rotterdam, door, samen met de politie, de stoet voertuigen veilig en vlot door het verkeer te begeleiden.

Naar nieuwsoverzicht